Over ons
Projecten
Default
De Verandering

OPGELEVERD JUNI 2016

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PROJECT
 
 
 
HET PLAN
 
Het plan behelst 28 woningen, prijsindicatie tussen € 240.000 tot circa € 350.000 v.o.n., hoogwaardige grote eengezinswoningen en 2-onder-1 kappers, allen met eigen parkeerplaatsen, welke op marktvraaggestuurde manier is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Utrecht en MSOLUTIONS REAL ESTATE adviseurs. Dit plan heeft hoge kwalitatieve afwerking, brede beukmaten van 5.70 tot 6.00 m' en standaard vier slaapkamers met dakkapellen (ivm thuiswerk vraag van zzp-ers) welke op een milieu-maatschappelijke verantwoorde manier met zeer lage financiële risico's.
 
FILM, FOTO'S na oplevering en IMPRESSIES
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utrecht, 3 februari 2014
 
Start bouw 28 woningen project ‘De Verandering’ in Hoge Weide, Leidsche Rijn Utrecht
 
Op woensdag 4 februari verricht wethouder Geldof van de gemeente Utrecht de officiële starthandeling voor de start bouw van 28 woningen ‘De Verandering’ in Hoge Weide in de wijk Leidsche Rijn te Utrecht, een ontwikkeling van MSolutions Real Estate.
 
Co-creatie bewijst haar waarde in Utrecht. Nieuwe aanpak woningontwikkeling ‘De Verandering’is zeer succesvol. 100% is verkocht vóór de start bouw. De verkoopresultaten van het project van MSolutions Real Estate zijn buiten verwachting goed.
 
De naamgeving van ‘De Verandering’ is de resultante van deze nieuwe kijk op ontwikkelen. Luisteren en creëren, dat is wat alle betrokkenen hebben gedaan. De ontwikkelaar en de adviseurs zijn daarmee procesbegeleiders geworden, waarbij de woonwensen van de bewoners leidend zijn, meldt ir. D. (Dariush) Oranghi, directeur MSolutions Real Estate.
 
Hoge Weide is een nieuw woongebied in Leidsche Rijn. Goed gelegen tussen de Dom en het Maximapark in. Hoge Weide ligt nabij allerlei voorzieningen, waaronder Leidsche Rijn Centrum en het treinstation. Er komen ongeveer 1.100 woningen. In Hoge Weide mogen niet meer dan acht dezelfde woningen op een rij staan, waardoor een gevarieerd straatbeeld en herkenbare woningen ontstaan. De Verandering past daarom goed in dit gebied.
 
MSolutions Real Estate is ten aanzien van de prijsvraag, architectuur, marketing, prijsstelling en de benadering van de doelgroepen geadviseerd door Nieuwbouw-Nederland, Beumer Garantiemakelaars, Waltmann Makelaars en Hoogeveen Architecten.
 
Vraag gestuurd ontwikkelen. Bij ‘De Verandering’ zijn potentiële klanten vroegtijdig bij het project betrokken. Tijdens het ontwikkel- en creatieproces bleven zij aangehaakt. Door middel van een uitgebreide online enquête zijn geïnteresseerden vanaf het eerste uur gevraagd naar de woonwensen. Het online platform gaf de woonconsument de mogelijkheid om de woning verder te ontwikkelen. Belangstellenden van het eerste uur zijn de toekomstige bewoners.
 
Smaakvol met een vleugje jaren ’30.
 
Kenmerkend voor de woningen in het plan is het gevarieerde gevelbeeld. Door te spelen met dakhoogtes, gevelbreedtes, dieptes en kleuren van het metselwerk ontstaat een speels en harmonieus geheel. De raampartijen van de woningen zijn een belangrijk architectonisch element. Deze rijke afwisseling van de indeling en materiaalkeuze geven de woningen een lux karakter. In het plan ‘De Verandering’ worden eengezinswoningen en twee-onder-een kapwoningen gerealiseerd met een knipoog naar architectuur van de jaren dertig. 
 
Het project is een ontwikkeling van MSolutions Real Estate Projects HW uit Utrecht. Architectenbureau Hoogeveen uit Amstelveen is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. De woningen worden gerealiseerd door Bébouw Midreth uit Mijdrecht, een werkmaatschappij van VolkerWessels. Naar verwachting zullen de woningen in de eerste kwartaal van 2015 worden opgeleverd.
 
Programma
 
14.30 uur          Ontvangst
 
15.00 uur          Toespraken directie MSolutions Real Estate Projects HW,
 
                          wethouder K. Geldof en Bébouw Midreth
 
15:15 uur          Officiële handeling
 
15.30 uur          Borrel
 
17.00 uur          Einde
 
TREND !
 
Vraaggestuurd ontwikkelen!
 
Dat is De Verandering! MSOLUTIONS REAL ESTATE heeft deze werkwijze ontwikkeld en toegepast in haar woningbouw project "De Verandering" in Utrecht. Een waar te nemen Trend tijdens de Provada 2014 in de RAI.
 
De Verandering staat voor een nieuwe manier van huizen bouwen. Bij de Verandering staat de toekomstige bewoner voorop. Dit betekent dat jouw woonwensen centraal staan bij de bouw en de ontwikkeling. Zo wordt de Verandering jouw thuis.
 
Omschrijving van project "De Verandering"
 
MSOLUTIONS REAL ESTATE PROJECTS realiseert in Hoge Weide te Utrecht grondgebonden woningen De Verandering. Het concept is “vraaggestuurde realisatie”. Dat wil zeggen dat de koper bepaalt wat er gebouwd wordt dat op basis van de randvoorwaarden van het Stedenbouwkundig Plan en Beeldkwaliteitplan.
 
Hoge Weide
 
Hoge Weide wordt een gevarieerd woongebied op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum omgeven door groenstroken en parken. In totaal worden er bijna 1300 woningen in Hoge Weide gebouwd in alle prijsklassen, waarvan 70% laagbouwwoningen. Hoge Weide bevat daarnaast een gevarieerd programma, waaronder kantoren, een school, een speeltuin en de maatschappelijke voorzieningen. De hoogteverschillen die ontstaan door het overbruggen van de A2 maken het mogelijk een bijzonder woonmilieu te creëren. De bestaande elementen, zoals de watergang, de monumentale boerderij, de middeleeuwse weg Hogeweide en een deel van de bomen zullen zoveel mogelijk worden behouden.
 
Naam “Hoge Weide”
 
Het deelgebied Hoge Weide dankt zijn naam aan de middeleeuwse weg Hogeweide. De boerderij De Hoef, een rijksmonument, ligt aan deze weg. De inpassing van deze boerderij inclusief een deel van de weg is een ander uitgangspunt, dat al in de ontwikkelingsvisie is vastgelegd. In de ontwikkelingsvisie zijn ook de uitgangspunten voor de programmatische invulling van Hoge Weide opgenomen; namelijk een stedelijk gebied met tussen 1250 en 1500 woningen en meerdere functies zoals voorzieningen en kantoorruimte.
 
Hoge Weide, een deelgebied in de Centrale Zone Leidsche Rijn
 
Dit gebied ligt centraal tussen Leidsche Rijn en de stad Utrecht. Hoge Weide is een onderdeel van deze Centrale Zone.  Een belangrijk doel van de Centrale Zone is het aaneensmeden van Leidsche Rijn aan de stad Utrecht en het aaneensmeden van de verschillende deelgebieden in Leidsche Rijn. Om dit mogelijk te maken wordt de barrièrewerking van de A2 opgeheven. Door de A2, nadat deze een stuk naar het westen is verschoven, in te pakken in een landtunnel, wordt deze aan het oog onttrokken. De nieuwe landtunnel van de A2 vormt de oostelijke grens van Hoge Weide. Het (geleidelijk) overbruggen van het hoogteverschil met de landtunnel is één van de belangrijkste uitgangspunten.
 
Wie zijn de ontwerpers en adviseurs van Hoge Weide Kwartier en "De Verandering"?
 
BDP. khandekar, Jeroen Bleijs is de stedenbouwkundig supervisor van geheel plan Hoge Weidekwartier en ontwerper van de Stedenbouwkundig Plannen.
 
Architectenbureau Hoogeveen, Arjen Hoogeveen is verantwoordelijk voor het ontwerp van project 'De Verandering' binnen de gestelde randvoorwaarden en het Stedenbouwkundig- en Beeldkwaliteit Plan van Hoge Weidekwartier.
 
Nieuwbouw-Nederland.nl, Nieuwbouw Nederland is onafhankelijk en bevat nieuwbouwprojecten van gemeenten, ontwikkelaars en corporaties van Nederland, zowel koop- als huur. MSOLUTIONS REAL ESTATE werkt samen met Nieuwbouw Nederland Utrecht voor dit in ontwikkeling zijnde project "De Verandering".
 
Beumer Garantiemakelaars, De kwaliteit van de dienstverlening staat bij Beumer Garantiemakelaars centraal. MSOLUTIONS REAL ESTATE heeft daarom besloten om samen te werken met Beumer Garantiemakelaars in project "De Verandering".
 
Bereikbaarheid
 
Hoge Weide angrenzend aan Leidsche Rijn Centrum welke is gelegen aan de Stadsbaan die via oprit Hooggelegen en oprit Lage Weide/ De Wetering een directe aansluiting heeft op de A2. De Vleutensebaan door Leidsche Rijn Centrum vormt de belangrijkste verbinding tussen Leidsche Rijn en de bestaande stad (aansluitend op de Vleutenseweg).
 
In Leidsche Rijn Centrum komt een groot busstation waar diverse buslijnen en de HOV ("noordradiaal") halteren. In het hart van Leidsche Rijn Centrum ligt station "Utrecht Leidsche Rijn". Dit station maakt deel uit van het Randstadspoor maar is ontworpen om als Intercitystation te gaan fungeren. Tot slot vormt Leidsche Rijn Centrum een knooppunt in het netwerk van hoofdfietsroutes (waaronder de Fietsboulevard tussen bestaande stad en Leidsche Rijn).
 

 

MSOLUTIONS REAL ESTATE RECENTE PROJECTEN